Як вибрати ножа

9-9-2018

Как выбрать нож
Універсальна автоматична м’ясорубка працює з різними видами продуктів. Тому, від якості її ножа, залежить те, як часто пристрою буде необхідний ремонт. У свою чергу, властивості ріжучого леза безпосередньо обумовлені видом сталі.
Токож хочемо вам порекомендувати ножи в Киеве
Виробники створили величезну кількість модифікацій, які відрізняються числом лез, формою внутрішнього отвору і зовнішніми обрисами.
В залежності від марки пристрою, ніж може відрізнятися оригінальним діаметром. Кожен великий виробник встановлює власні стандарти розмірів.
Принципово ніж для м’ясорубки ALM не відрізняється від подібних ножів 1980-го року випуску. Хоча кожен виробник прагне підвищити унікальність своєї продукції, незначно змінюючи зовнішні параметри. Але вони не впливають на результат роботи так значно, як тяга мотора і гострота інструменту.
На прилавку вся продукція виглядає красиво. Під маркою знаменитого бренду або в обгортці красивого дизайну, покупцеві іноді надають не найкращий товар. Головне з того, що потрібно знати про ніж — це характеристики його стали. Від них залежить стійкість ріжучої кромки.
Фахівці компанії «Запчастини АЛМ» поділилися секретом. Суть в тому, що на низькопробних ножах марку сталі зазвичай не вказують, тому продавець просто не може відповісти на таке питання.
Виключно висока зносостійкість і агресивний різець. Микропила леза ефективно нарізає продукт.
Найдешевший і найпоширеніший варіант — 420 (США). В інших країнах цю марку можу інакше позначати: X21Cr13 (Німеччина, Китай), 3Х13 Росія, SUS420J1 (Японія), 6C27 (Швеція). Це м’яка сталь, перевагою якої є несхильність корозії. Особливо варто відзначити марку Cronidur 30, яка, завдяки своїй твердості, відмінно тримає крайку.
Марки в діапазоні HRC 52-57 — це м’яка сталь. Її легко підточити вдома на звичайному камені. Від HRC 58 починаються самі тверді сплави. Вони довго зберігають гостроту, але для заточування вимагають спеціального алмазного абразиву, тобто домогосподарці доведеться замовляти цю послугу у майстра.
Найбільш якісним видом ножа є продукція з композитної сталі, повідомляють фахівці компанії «AKM» , На ріжучий край береться HRC 58-59, а на обух — більш в’язкі і м’які марки. Твердий шар є і більш крихким, але це створює мікроскопічний рубчик на межі. М’яка основа легше стирається. Якщо Вам вдалося придбати такий ніж, то про проблеми заточування можна забути.